מחיר בלון גז
מחיר בלון גז וחיסכון בעלויות
בשנים האחרונות נכנסו לתוקף רפורמות המאפשרות החלפה מהירה ופשוטה של ספקית גז, גם בבתים פרטיים המתבססים על מיכלים של 12 ו- 48 קילו וגם בבניינים משותפים המבוססים על צוברים ומוני גז לכל דירה. כאשר בוחרים חברת גז החדשה ישנם מספר שיקולים שראוי לבדוק, ואחד החשובים שבהם הוא כמובן מחיר בלון גז. אם תבצעו בדיקה ברשת האינטרנט באתרים של החברות השונות או תתקשרו למוקד שירות הלקוחות שלהן, תראו שכל חברה מציעה עבור בלון גז מחיר שונה, וכך גם לגבי קוב גז בבניינים משותפים. בשורות הבאות נביא מידע חשוב בנושא ועל הקטנת עלויות הגז בכלל.
הבדלים במחירי הגז
ראשית, בעת השוואת מחיר גז לבית תראו שישנם הבדלים בין מיכלי גז 12 קילוגרם 48 קילוגרם. בבלונים הגדולים יותר יש כמות גדולה פי ארבעה של גז, אבל החברות מציעות אותם במחיר יחסית נמוך מפי 4, מה שאומר שאם אתם יכולים לעשות זאת מבחינת השטח הקיים בבית יש יתרון מבחינה כלכלית לבחירת הבלון הגדול. מאידך, אם אתם צרכנים בבניין משותף הרעי שהעלויות מורכבות ממחיר קוב גז וגם מדמי שימוש חודשיים שעולים לרוב כמה שקלים בודדים.
מה שצריך לעשות הוא כמובן להשוות בין העלויות שמציעות החברות עבור מיכלים או מחיר לקוב גז, ולבחור בחברה הזולה ביותר. חשוב לדעת כי חברתנו חרטה על דגלה לקדם את התחרות במשק הגז, הדבר מתבטא בעלויות שיכולות להיות נמוכות עד 50% מהמחיר הממוצע בשוק.
שיקולים בקביעת מחיר בלון גז
מאחר ומדובר בשוק חופשי הרי שכל חברה יכולה להציע מחיר בלון גז בהתאם לשיקוליה הכלכליים והשיווקיים. באופן עקרוני המחיר מגלם את כמות הגז שאתם צורכים ולרוב גם את שירותי השינוע וההתקנה של הבלונים, מלאכה מבוצעת על ידי עובדים בעלי הסמכה לעבודה עם גז.
בתוך כך, כשתעיינו באתרי האינטרנט של חברות המציעות שירותי גז תיראו שהמחירים הכתובים הם ממוצעים ולא סופיים. לכך יש שתי סיבות. סיבה ראשונה היא שהמחיר הכתוב באתר האינטרנט עשוי להשתנות מעת לעת והחברה לא רוצה להתחייב על כך. הסיבה השנייה היא העלויות משתנות בהתאם לשיקולים של החברה, למשל אם מדובר בבניין משותף שבו קיימת צריכת גז גבוהה יחסית הספק עשוי להחליט על מחירים מיוחדים והנחות שאינם ניתנים לצרכן בבית פרטי. כמו כן, יש חברות המציעות הנחות עבור לקוחות שמסכימים להיכנס איתן לחוזה לטווח ארוך. בנוסף, יש חברות המוכנות לקיים משא ומתן מול לקוחות ולהגיע איתם להסכמות ועלויות יותר נוחות, אך שוב הדבר תלוי בכמות צריכת הגז הצפויה ובמשך החוזה.
תלוי גם בכם!
אין ספק כי מחיר גז לבית מושפע רבות מהעלויות הגז שמציעה החברה. יחד עם זאת, בסופו של דבר העלויות חודשיות והשנתיות תלויות במידה רבה בכם. הכוונה היא שישנן דרכים לחסוך בגז בשימוש ביתי ואנו יכולים לתת לכם מספר המלצות שיאפשרו חיסכון משמעותי. למעשה, הצרכן הגדול ביותר של גז במרבית הבתים והדירות הוא הכיריים לצורך בישולים. אם אתם מאותם אנשים שמכינים קפה ותה על הכיריים ומעדיפים אותן על פני קומקום חשמלי, כדאי לזכור שלא צריך למלא קומקום שלם בשביל כל כוס קפה. מלאו את הקומקום רק בכמות המים הנדרשת או קצת יותר וכך תחסכו בגז.
בנוסף, אם אתם מבשלים במים שצריכים להגיע לרתיחה, למשל ביצים קשות או אורז, חשוב להבין שמעבר ל-100 מעלות המים כבר לא יכולים להתחמם יותר. זוהי נקודת הרתיחה של שלהם ולכן ברגע שהגיעו לרתיחה אפשר להנמיך את הלהבה ולחסוך בגז, דבר שימנע בזבוז מיותר וגם גלישה של המים מכלי הבישול.
כמו כן, בזמן הבישול והחימום של מזון באמצעות גז כדאי לכסות את הכלי עם מכסה כדי למנוע בריחה של חום וכדי לחמם את הארוחה באופן מהיר יותר, תוך ניצול אופטימאלי של אנרגיה. כדאי להשאיר את המכסה על הכלי גם אחרי שגמרתם לחמם את הארוחה, דבר שיעזור בשמירה על החום ולא תצטרכו לחמם שוב ושוב.
מעבר לכך ישנם צרכני גז נוספים בבית כמו תנורים ומחממים, ובכל אחד מהם אפשר לחסוך בצורה חכמה. למשל, במחמם מים בגז אפשר לכוון את הטמפרטורות לרמה פושרת או חמה אך לא חמה מידי, מה שיחסוך חימום יתר. אפשר גם לחבר את מחמם מים לדוד שמש כך שהוא יפעל הרבה פחות מכיוון שהמים כבר מגיעים אליו חמים.